muistutus.net - unohda muistaminen - muistamisapua unohtavaisille

muistutus.net

Muista - muista - muista -
eikö joku muu voisi muistaa
että itse voisi sluibata...
ja UNOHTAA MUISTAMISEN?


Valmiita kalenterintäytteitä | Luo uusi kalenterimerkintä | Mikä on vCal? | Ohjeita | Vastuuttomuus ja takuun puute


vCal - vCalendar

On varmaan joskus tullut eteen tilanne jossa olisit halunnut tiedottaa jostakin asiasta, tapahtumasta jne. kavereille, kollegoille, alaisille tai muille siten että he helposti ja vaivattomasti saisivat kirjattua kyseisen tapahtuma omaan sähköiseen kalenteriinsa samalla tavalla kuin aikaisemmin kirjoitettiin taskukalenteriin...?

vCal on vastaus. vCal on Internet Mail Consortium´in (IMC, www.imc.org) luoma tietorakenne joka on kohtuullisen pitkälle standardoitu ja perustuu muihin standardeihin.

Yleisimmin käytetyt sähköiset kalenteriohjelmat tunnistavat vCal´n ".vcs" - tiedostomuodon, esimerkiksi Microsoft Outlook´in kalenteri ja Mozilla Sunbird - kalenteri, sekä ainakin Nokia 3220 / Nokia 6101 / Nokia 9300i - puhelinten kalenterit. Outlook´iin voidaan tuoda yksittäinen tapahtuma suoraan vaikka sähköpostiviestin liitteenä, joka klikataan auki ja se avautuu suoraan Outlook´in kalenterissa tapahtumana joka vain tallennetaan ja siellä lepää. Outlook´iin voidaan myös tuoda ".vcs" - tiedostoja joissa on useita tapahtumia, mutta ne pitää tuoda Outlook´in "Import" - toiminnolla. Täällä muistutus.net´ssä ei vielä voi luoda tällaisia useita tapahtumia sisältäviä ".vcs" - tiedostoja, mutta suunnitelmissa on sen mahdollistaminen.

Mikä parasta, jos sinulla on mahdollisuus lähettää bluetooth- tai infrapunayhteydellä tiedostoja kalenteritoiminnolla varustettuun matkapuhelimeesi tai siitä muualle, voit jakaa näitä "xxxxx.vcs" kalenteritapahtumia muille niin paljon kuin jaksat niitä lähetellä (ja akku kestää...).

Ensimmäinen siirto tallennuksen jälkeen tapahtuu esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona, josta viestin vastaanottaja voi valita mihin käyttämäänsä sähköiseen kalenteriin hän haluaa tapahtuman tallentaa, vaikka puhelimen kalenteriin. Tallennettuja kalenteritapahtumia voi sitten (testattu) siirtää vaikka tekstiviestinä Nokia 6101´stä Nokia 3220´aan, mainitulla infrapunalla Nokia 9300i´stä Nokia 6101´seen ja takaisin.

Kalenteritapahtumaa luotaessa se tallennetaan tavalliseen tekstitiedostoon jolla on tietty rakenne ja oma tarkennin ".vcs", jolloin tiedoston nimeksi tulee vaikka "tapahtumani.vcs". Sen voi sitten avata tarkastelua varten vaikka Notepad´ssa tai jossakin tekstinkäsittelyohjelmassa, kunhan vain muistat tallentaa sen tekstimuodossa.

Internet Mail Consortium on määritellyt myös tehtäville ("task" tai "to-do") sekä sähköisille käyntikorteille ("vCard") omat vastaavat, erittäin helposti samoilla menetelmillä jaettavat muodot, osa niistä on jo käytössä matkapuhelimissa. Jos puhelimessasi on mahdollisuus lähettää "käyntikortti" on kyseessä juuri mainittu "vCard" - tiedoston lähetys. Niihin voit halutessasi tutustua osoitteessa www.imc.org.

© muistutus.net - 2007-2019